Argumenter for og imod at prøve flexleasing

Argumenter for og imod at prøve flexleasing

Når det drejer sig om billeasing, er der mange muligheder at vælge mellem. Du kan vælge en standardleasingaftale, eller du kan prøve flexleasing. Flexleasing bliver mere og mere populært, og det er der en god grund til. Hvis du går rundt og overvejer at flexlease din næste bil, så kan du her læse om argumenter for og imod at prøve flexleasing. Og vi kan allerede nu afsløre, at der er flere fordele end ulemper ved at flexlease en bil.

#1 Du kan flexlease fra 3 måneder og opefter (for)

Flexleasing er perfekt til dem, der ikke ønsker at binde sig til en langtidsleasingaftale. Med privat flexleasing kan du lease en bil i så lidt som 3 måneder. Og hvis du beslutter dig for, at du vil beholde bilen længere, kan du altid forlænge din leasingaftale. Det kan være en god idé for dig, hvis du blot skal bruge en bil i et par måneder i forbindelse med arbejde, uden du skal ud at købe en bil.

#2 Du skal selv stå for alt vedligeholdelse (imod)

Når du flexleaser en bil, er det dit ansvar at foretage al vedligeholdelse og reparationer. Det betyder, at du er nødt til at budgettere med ting som olieskift og dækskifte. Er uforudsete værkstedsregninger også noget, der kan holde dig vågen om natten, så vil vi anbefale dig at tegne en garantiforsikring. Så kan du nemlig få dækket mange af de reparationer, der måtte opstå, mens du leaser den givne bil.

#3 Du kan tilpasse din leasingaftale (for)

En standardleasingaftale har normalt ret strenge regler for, hvad du må og ikke må gøre med bilen. Men med flexleasing får du meget mere fleksibilitet med hensyn til tilpasning. I en standardleasingaftale har du en begrænsning på, hvad du må køre af kilometer. Med flexleasing skal du ikke bekymre dig om antal kilometer.

#4 Du hæfter for værditab m.v. (imod)

Selvom de månedlige betalinger ved flexleasing er lavere end ved traditionel leasing, hæfter du stadig for hele bilens værdi, hvis den bliver stjålet eller totalskadet. Så det er vigtigt at have en kaskoforsikring. Bemærk i øvrigt, at du også hæfter for det værditab, som bilen lider i den periode, hvor du er leasingtager. Det er din opgave at sælge bilen efter endt leasingperiode, medmindre du selv ønsker at købe bilen.

#5 Du kan få budgettet til at række til en flottere og større bil (for)

Da du kun skal betale et mindre beløb i udbetaling og et overkommeligt beløb hver måned efterfølgende, så kan du få budgettet til at række til en større og flottere bil. Biler, som du ellers aldrig ville kunne finde penge til, bliver nu tilgængelige med flexleasing. Det kan f.eks. være, at du er på udkig efter en lækker bil fra Audi, Mercedes eller Porsche. Nyprisen ligger måske på 600.000 eller 900.000 kroner, hvilket er rigtig mange penge. Men med flexleasing, hvor du kan dele betalingen op i mindre bidder, bliver det hele lidt mere overskueligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Få et gratis og uforpligtende tilbud på en hjemmelader til elbil Få tilbud her